Het grootste deel van de supplementen dat momenteel voor de paardensport op de markt is, is gericht op gewrichten. Niet zo gek, want tijdens trainingen en wedstrijden kunnen de gewrichten van je paard veel te verduren krijgen. Maar liefst 36% van de paarden onder de 8 jaar hebben te maken met gewrichtsproblemen, gekeken naar alle paarden loopt dit op tot 67%. Bij Cavalor wordt veel onderzoek gedaan naar de oorzaak van hiervan en de beste manier om problemen te voorkomen.

 

Anatomie van een gewricht

Een gewricht is een scharnierpunt van twee of meer botten. Meestal bestaan deze twee delen uit een kop en kom. Aan het uiteinde van het bot zit een laagje kraakbeen, wat het oppervlak mooi glad maakt. Tussen deze lagen zit het synovia vocht, dit kan je zien als smeersel van het gewricht. Het gewricht wordt ingekapseld door het gewrichtskapsel, wat zelf synovia aan kan maken. Daar omheen vind je de pezen en banden.

 

Waardoor ontstaan gewrichtsproblemen?

Verschillende oorzaken van gewrichtsproblemen zijn groeipijn bij jonge paarden, degradatie problemen bij oudere paarden of gevoelige gewrichten door exceptionele druk van bijvoorbeeld slechte hoeven of hoefbevangenheid. Bij het voorkomen van gewrichtsproblemen gaat het om een totaalmanagement. De gezondheid van het weefsel in en om het gewricht moeten in topconditie worden gehouden, om zo ook tot goede prestaties op lange termijn te kunnen komen.

 

De meest voorkomende oorzaak van gewrichtsproblemen bij sportpaarden is overbelasting. De grote druk op de gewrichten tijdens zware dressuurtraining of het springen zorgt voor een ontsteking. Er ontstaat oxidatieve stress: dit houdt in dat er te veel vrije radicalen komen. Vrije radicalen zijn moleculen waarbij een elektron ontbreekt, ze stelen als het ware een elektron van andere elementen, waardoor te dun synovia vocht ontstaat.

 

Schokdemper

Synovia werkt als schokdemper. Hoe dunner het vocht, hoe minder schokken er opgevangen kunnen worden. Hierdoor raakt het kraakbeen, en in sommige gevallen zelfs het bot, beschadigd. Wat je wilt is de ontsteking in een zo vroeg mogelijk stadium onderdrukken. Zolang je de ontsteking niet in de kiem smoort, zal het een terugkomend probleem blijven.

 

Het juiste supplement

Cavalor heeft een drietal bijzondere producten in haar assortiment. Voordat de producten op de markt komen vindt er een strenge selectie van de individuele producten plaats en wordt er vooral getest in verschillende samenstellingen. Daarnaast maakt Cavalor gebruik van eerste klas natuurlijke ingrediënten om tot een zo goed mogelijk product te komen. Cavalor werkt alleen met samengestelde supplementen, ze gebruiken nooit alleen één grondstof.

 

Om te kijken welk product voor jouw paard het meest geschikt is nemen we je graag door onze producten en hun functie:

 

  1. Cavalor Arti-Tecis na 7 jaar intensief wetenschappelijk onderzoek op level 1 het meest geavanceerde gewrichtssupplement. Het focust op het ontstekingsremmende effect door middel van Ananasus Comosus, Ribes Nigrum en Boswellia Serata. Het wordt vooral gebruikt in de topsport en bij acute gewrichtsproblemen. Rondom wedstrijden geeft je dit supplement een aantal keren per dag. Het product wordt snel opgenomen en is dan ook snel effectief. Let er wel op dat je Arti-Tec niet gebruikt in combinatie met niet-Cavalor gewrichtsproducten. Een verkeerde verhouding van de stoffen kan het werkzame effect opheffen.

 

  1. Cavalor Arti-Matrixlegt zijn focus meer op het gebied van het kraakbeen & synovia op de lange termijn. Het is een goede ondersteuning voor de gewrichten en pezen van sportpaarden. Je kunt dit supplement dagelijks toedienen.

 

  1. Cavalor Arti-Base(wordt Arti Motion)is een complete formule om gezonde gewrichten te onderhouden. Het is met name effectief wanneer er nog geen ontsteking is, zoals bij jonge paarden met groeipijn of oudere paarden. Er is vitamine C toegevoegd, als belangrijke anti-oxidant ter ondersteuning van het gewricht. Afhankelijk van het trainingsniveau pas je de toe te dienen hoeveelheid aan.

 

Voor optimale gezondheid van de gewrichten is het belangrijk het hele jaar door aandacht te besteden. De drie producten zijn daarom goed met elkaar te combineren, om je in iedere fase te voorzien. Gebruik je Arti-Tec in combinatie met Arti-Matrix? Dan geef je 5 dagen voorafgaand aan een zware wedstrijd tot de dag na de wedstrijd Arti-Tec. Gebruik je door het jaar heen geen Arti-Matrix als supplement, dan duurt het 28 dagen voordat Arti-Tec het gewenste effect heeft.

 

Tip: overwerkte of pijnlijke spieren en gewrichten? Cavalor FreeBute Gelis het hét EHBO middel. Het is een unieke mengeling van acht essentiële oliën die diep inwerken op de onderliggende weefsels. Het ontspant en zorgt er voor dat toxines makkelijker afgevoerd worden.

 

Waarom Cavalor?

Jarenlang onderzoek heeft ertoe geleid dat alle Cavalor producten van uitstekende kwaliteit zijn. Niet alleen op het eindproduct, maar ook op alle grondstoffen wordt een strenge controle uitgeoefend. Daarnaast gaat het om de juiste combinatie van grondstoffen: wanneer dit niet in balans is, verliest het product zijn effectiviteit. Ook weet je bij Cavalor zeker dat alle verzorgingsproducten en supplementen vrij van doping zijn.

 

Wil je meer weten over de producten van Cavalor? Bekijk dan hier ons aanbod of kom langs in de winkel!

 

JRS is een internationale groothandel van diverse hoogwaardige ruitersportmerken in de Benelux. De paardensport ontwikkelt snel en JRS wil deze veranderingen stimuleren. Ze creëert daarom als kenniscentrum en bewaker van kwaliteit een sterke verbinding tussen de fabrikant en de ruitersportzaak. Voor meer informatie kijk je op www.jrsport.nl