Over

LeMieux

Voor ruiters door ruiters. Het van oorsprong Engelse merk LeMieux heeft een zeer uitgebreid assortiment en blinkt uit in Merino en Lambskin producten, waaronder zadelonderleggers, schabrakken, singels en meer. LeMieux onderscheidt zich door de uitmuntende pasvorm en het elegante design. Naast de Merino en Lambskin producten heeft LeMieux onder meer ook beenbeschermers, springschoenen, halsters, vliegenmutsen in het assortiment. Voor ieder wat wils!

Met zijn achtergrond in de eventingsport op Olympisch niveau is eigenaar Robert Lemiex de perfecte persoon om het merk te ontwikkelen. Met veel innovatieve producten die gebruikt worden door topruiters is LeMieux een merk dat niet meer weg te denken is uit de paardensport. Gebruiksgemak en innovatief design staan altijd voorop.

Zij weet alles

Merkspecialist

Valerie du Mée

Sneak peek

De Producten

Zadeldekken zijn onderscheidend in hun soort door de doordachte pasvorm en de gebruiksvriendelijke materialen. Innovatief, maar met een chique uitstraling. De ruglijn is gevormd, de zogenaamde zwanenhals zorgt ervoor dat de schoft altijd vrij ligt en het dekje stabiel onder het zadel blijft liggen. Naast de verstevigde singelstoten en de handige D-ring bevestiging maakt de Bamboo Lining binnenzijde de zadeldekken uniek. Het heeft een anti-bacteriële werking en voert het zweet snel af! De zadeldekken zijn verkrijgbaar in een uitgebreide kleuren- en matenrange.

Beenbeschermers zijn er voor alle disciplines. In het ontwerp is rekening gehouden met het welzijn en comfort van het paard. Belangrijke aspecten die meegenomen zijn is de goede ventilatie van de beschermer en schokdemping bij de spring- en eventingbeschermers. Daarnaast zijn er varianten passend bij de kleuren van je sjabrak. Uit het ruime aanbod kies je altijd de been- of peesbescherming die het beste aansluit op jouw wensen.

Dit zijn onze

LeMieux Ambassadeurs

Aaron Tijskens

Aaron Tijskens

Nationaal springruiter
Charlotte Dujardin

Charlotte Dujardin

Meervoudig Olympisch dressuurkampioene
Charlotte Fry

Charlotte Fry

Grand-Prix dressuuramazone, EK 2019
Marit Huige

Marit Huige

Nationale springamazone
Nicolai Aldinger

Nicolai Aldinger

Eventingruiter
Sanne Voets

Sanne Voets

Para-dressuuramazone, Olympisch-, Wereld-, en Europees Kampioen
Tristan Tucker

Tristan Tucker

Grand-Prix dressuurruiter & TRT Methode

Dit zijn onze

LeMieux Dealers

Ook interessant

Onze andere merken