Over

Sprenger

Sprenger is al jarenlang de betrouwbare partner op het gebied van paardenbitten. Ze werkt vanuit de anatomie van het paard. Aan de hand van deze visie blijft Sprenger zich ontwikkelen op het gebied van materiaal, pasvorm en type bit, zodat er voor elk type paard een passend bit verkrijgbaar is. Uitgangspunt is een goede verbinding tussen de hand en de paardenmond en een fijne aanname van het bit.

Daarnaast benadrukt Sprenger het belang van goede en veilige beugels en het verschil aan inwerking van verschillende type sporen. De nieuwste ontwikkeling in stijgbeugels is de Sprenger Flexcite. Die niet alleen werkt op het gebied van veiligheid, maar je als ruiter ook ondersteunt in een stille beenligging en je gewrichten ontlast.

Zij weet alles

Merkspecialist

Judith Janssen

Sneak peek

De producten

KK-Ultra is een dubbelgebroken bit met een smal middenstuk dat 45 graden naar voren is gedraaid. Hierdoor is het bit anatomisch gevormd en ligt het mooier in de paardenmond. De inwerking van een anatomisch bit is doorgaans vriendelijker en directer.

Dynamic RS bitten zijn een doorontwikkeling  van de KK-Ultra. Deze bitten hebben niet alleen een gedraaid mondstuk, maar ook een ergonomische vorm. Dit zorgt ervoor dat het bit fijn aansluit op de tong en het gevoelige gehemelte wordt ontlast.

Sensogan is een legering van koper, mangaan en zink. De meeste bitten van Sprenger zijn uitgevoerd met dit materiaal. Het mangaan zorgt ervoor dat het koper een stuk harder wordt en dat bij de oxidatie van het koper het bit een zoete smaak afgeeft die paarden als zeer fijn ervaren. Hierdoor zullen ze het bit sneller aannemen en worden ze fijner in de aanleuning.

Wil jij weten welk Sprenger bit het beste bij jouw paard past? Lees dan deze blog: in vier stappen naar het juiste bit.

Dit zijn onze

Sprenger Ambassadeurs

Bettina Hoy

Bettina Hoy

Bondscoach Nederlands eventing team
Charlotte Dujardin

Charlotte Dujardin

Meervoudig Olympisch dressuurkampioene
Emmelie Scholtens

Emmelie Scholtens

Dressuuramazone, WEG 2018 & EK 2019
Ingrid Klimke

Ingrid Klimke

Meervoudig Olympisch eventingkampioene
Matt Harnacke

Matt Harnacke

Social Media Influencer & Dressuurruiter

Dit zijn onze

Sprenger Dealers

Ook interessant

Onze andere merken