Over

Amerigo

Wie het beste uit zichzelf en zijn paard wil halen, kiest een zadel dat beantwoordt aan de hoogste eisen op het gebied van pasvorm, zit en materiaal. Amerigo zadels voldoen hieraan als geen ander. Ontwerper Peter Menet heeft een onuitputtelijke kennis van bouw en biomechanica van zowel ruiter als paard. Daarmee ontwerpt hij al jaren zadels van échte topkwaliteit voor échte topprestaties.

De ruiter wordt daarbij niet vergeten en kan door de uitgebalanceerde, correcte zit tot nog betere prestaties komen. Topruiters als Edwina Tops-Alexander, Daniel Deusser en Charlotte Fry zijn dan ook trotse ambassadeurs van het merk. De combinatie van kwaliteit, comfort en Italiaanse schoonheid sluit perfect aan bij hun sportieve doelen. The Winning Technology, zoals we dit noemen.

“Niet alleen ik voel me goed als ik met Amerigo rijdt, maar ook mijn ‘partners’ onder het zadel zijn meer relaxed en aangenaam te rijden. Mijn sportieve succes is enorm gegroeid sinds ik met Amerigo rijd.”  Daniel Deusser, Duitse springruiter.

Zij weet alles

Merkspecialist

Judith Janssen

Sneak peek

de producten

Zadels van Amerigoworden ontwikkeld aan de hand van de biomechanica van ruiter en paard. De collectie bestaat uit verschillende dressuur-, spring- en eventingzadels. Elke zadel is gebaseerd op een ander type paard en de zadelbomen worden individueel per paard passend gemaakt. Dit Amerigo aanmeetsysteem is gecreëerd door Peter om de afmetingen van zowel paard als ruiter te verwerken in een perfect passend zadel en zodat latere ontwikkelingen in de bouw van het paard gemakkelijk kunnen worden aangepast.

Het MPS Systeem maakt het mogelijk om de panelen in volume aan te passen. De unieke mix van synthetische vezels past zich aan de vorm van de paarden rug aan. Er zitten geen uiteinden of stiksels aan de panelen die het paard hinderen.

Dit zijn onze

Amerigo Ambassadeurs

Aaron Tijskens

Aaron Tijskens

Nationaal springruiter
Alberto Zorzi

Alberto Zorzi

Internationaal springruiter
Anne van Olst

Anne van Olst

Grand-Prix dressuuramazone
Charlotte Fry

Charlotte Fry

Grand-Prix dressuuramazone, EK 2019
Daniel Deusser

Daniel Deusser

Olympische springruiter
Edwina Tops - Alexander

Edwina Tops - Alexander

Olympische springamazone
Kristy Snepvangers

Kristy Snepvangers

Junioren eventingamazone
Marcelle de Kam

Marcelle de Kam

Bondscoach Junioren & YR Nederlands eventingteam
Mathijs van Asten

Mathijs van Asten

Internationaal springruiter
Nina Fagerström

Nina Fagerström

Internationale springamazone
Steve Guerdat

Steve Guerdat

Olympisch springruiter

Dit zijn onze

Amerigo Dealers

Ook interessant

Onze andere merken