ARIKA COLLECTION: FEATHERWEIGHT EN STABLE-SHEET

,
LeMieux Stablesheet

Deze twee 0 grams dekens zijn een echte musthave uit de LeMieux Arika Collectie. De Featherweight is de ideale outdoordeken terwijl de Stable-Sheet functioneert als de meest veelzijdige 0 grams staldeken.

Featherweight Turnout Rug

Deze prijswinnende deken (BETA Gold Innovation 2021 Award) is ontwikkeld met behulp van dezelfde technologie als toegepast op de Storm-Tek dekens.

De buitenkant van de deken is gemaakt van 900 Dernier waterdichte Oxford weave stof, wat de deken compleet waterdicht maakt. Ook is het onderste gedeelte van de deken aan de binnenkant waterdicht, wat ervoor zorgt dat je paard niet nat en vies wordt van opspattend water. Door middel van het revolutionair tweedelig gepatenteerd systeem is deze waterdichte onderkant onafhankelijk van de rest van de deken waardoor er meer bewegingsvrijheid ontstaat voor het paard.

Ondanks dat deze deken geheel waterdicht is, heeft het toch een maximaal ademend vermogen en is super lichtgewicht. Dit zorgt ervoor dat je paard droog, maar toch koel blijft. Dit maakt de deken ideaal voor warmere maar regenachtige dagen. Maar ook geschikt als overgangsdeken tussen de verschillende seizoenen.

De schuine sluiting aan de voorkant van de deken heeft een uniek ontwerp en een geregistreerde gesp om de druk gelijkmatig te verdelen. Schuurplekken op de borst en schouder zijn hierdoor verleden tijd. Het hoofdgedeelte van de deken is gemaakt van duurzaam Oxford weefsel en heeft een naadloos design.

 

 Alle Unique Selling Points op een rij: 

 • 900 Denier waterdicht Oxford weave
 • Halsstuk en liner bevestiging
 • T-bar borstsluiting
 • Ademend
 • 3 buiksingels, middelste buiksingel afneembaar
 • Waterdichte onderkant
 • Siliconen staartkoord
 • Reflecterende strepen
 • Antibacterieel & antistatisch

 

Stable-Sheet

De Arika Stable-Sheet is een lichtgewicht en ongelofelijk veelzijdige staldeken. Deze deken is gemaakt van 100% polyester Oxford geweven stof. Hiermee voelt het zo zacht en comfortabel aan als katoen. Dit technisch geavanceerd materiaal werkt vochtregulerend en voert zweet makkelijk af, wat de droogtijd versnelt zonder dat het paard te snel afkoelt op de spieren.

Deze deken is ideaal te gebruiken in verschillende situaties. Zoals voor transport, in de stal of buiten in met droog weer. Maar deze 0 grams Stable-Sheet is ook de perfecte onderdeken voor de koudere dagen.

Het Oxford geweven materiaal is ook een uiterst goede barrière tegen stof en vuil, waardoor de vacht van je paard super schoon en glanzend blijft!

 

Alle Unique Selling Points op een rij:

 • Oxford geweven stof
 • T-bar borstsluiting
 • Kruissingels
 • Zacht, stoffen staartkoord

 

Uitvoeringen

Door het brede assortiment van de Arika Collection is er voor ieder paard een geschikte deken. Naast de verschillende uitvoeringen zijn deze ook verkrijgbaar in meerdere gewichten.

Het assortiment van de Arika Collection bestaat uit de volgende soorten dekens:

  Uitvoeringen Toevoegingen
Gewicht Outdoordekens Staldekens Onderdekens Uitrijdekens Fleece-Cooler Fleece Hood Staldeken-hals
0 gr        
100 gr √ Incl. 100 gr hals      
200 gr √ Incl. 200 gr hals      
240 gr          
300 gr          
350 gr √ Incl. 200 gr hals

 

Dekenmaten

Een passende deken ligt recht en voorkomt schuiven. Om de juiste dekenmaat te bepalen kan je een meetlint gebruiken. Je meet de afstand vanaf het midden van de borst tot aan de achterkant van de bil.

In Europa gebruiken we de ondermaat (A) in cm’s om de dekenmaat aan te geven. Houd rekening met de conformatie van het paard wanneer je de maat bepaald van de deken.

Dekens die uitblinken in styling

De dekens beschikken over een naadloos design, zijn ademend en heerlijk warm. Om een nog betere bewegingsvrijheid te garanderen heeft LeMieux gebruik gemaakt van een eigen gepatenteerd design, het skirt design. De dekens zijn daardoor zeer innovatief en bieden veel draagcomfort voor elk paard. De dekens uit de Arika Collection zijn revolutionaire dekens die staan voor duurzaamheid, perfecte pasvorm en allen met een luxueuze uitstraling.