Sprenger verwelkomt Lottie Fry als nieuwe sponsored rider

, ,

Welcome to Team Sprenger Lottie Fry!

Sprenger heeft het genoegen een nieuwe toevoeging te doen aan hun getalenteerde team van sponsored riders! We zijn verheugd om Lottie Fry, uitzonderlijk getalenteerde dressuur amazone, welkom te heten in ons team!

De Britse Lottie heeft een indrukwekkend traject afgelegd in de dressuursport en heeft zich gevestigd als een van de beste ruiters wereldwijd. Haar ongeëvenaarde vaardigheden en toewijding aan de sport hebben haar al vele successen opgeleverd en daar dragen wij graag aan bij. Wij kijken uit naar deze mooie samenwerking en naar Lottie’s vele successen die nog zullen volgen.

Q&A met Lottie Fry

Q: Wij gaan ervan uit dat iedereen in de paardenwereld weet wie je bent, maar kun je jezelf even kort voorstellen?
A: Mijn naam is Lottie Fry en ik ben 27 jaar oud. Ik ben gevestigd bij van Olst in Nederland, waar ik in 2014 naartoe ben verhuisd.

Q: Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met paarden?
A: Ik ben mijn hele leven al met paarden in aanraking geweest, dat komt door mijn familie. Ik ben geboren in de dressuur en rijd al zo lang als ik me kan herinneren.

Q: Hoe oud was je toen je je eerste wedstrijd reed?
A: Mijn eerste wedstrijd reed ik toen ik 5 was en mijn eerste echte dressuurwedstrijd toen ik 7 jaar oud was.

Q: Wist je al op jonge leeftijd dat je rijden later als baan wilde doen?
A: Ja, er is voor mij nooit iets anders geweest dat ik zou willen doen behalve paardrijden. Mijn moeder runde een stal en dat was ook haar werk, dus dat ben ik al van jongs af aan gewend.

Q: Heb jij je altijd gefocust op dressuur of heb je ook ooit andere disciplines gedaan?
A: Nee, het is altijd enkel dressuur geweest. Ik heb een paar keer geprobeerd te springen, maar daar lagen mijn talenten niet. Na een paar keer had ik het wel een beetje onder de knie, maar het kan ook heel snel mis gaan haha.

Q: Hoe ziet jouw dag eruit op een normale werkdag?
A: Ik begin meestal rond 6 uur en dan voer ik de paarden. Ik start meestal rond 7.00 uur met rijden of iets anders met de paarden en dat gaat de hele dag door tot we rond 17:00 uur klaar zijn.

Q: Hoeveel paarden rijd je per dag?
A: Ik rijd elke dag tussen de 12 en 14 paarden.

Q: Je hebt al zoveel grote titels gewonnen, wat was je favoriet en waarom?
A: Mijn favoriete titel is toch wel het wereldkampioenschap van vorig jaar. Dat was echt geweldig! Maar ook het winnen van de U25 met Dark Legend was een hele speciale titel voor mij. Dit was een van mijn eerste grote kampioenschappen met een overwinning en het was heel onverwacht, dus dat was ook fantastisch!

Q: Heb je tips voor jonge ruiters die net zo willen worden als jij?
A: Grijp elke kans die je krijgt, werk hard, want het is zeker niet gemakkelijk en probeer onderweg ook nog veel plezier te hebben!

Q: Waarom ben je fan van het merk Sprenger?
A: Ik vind het merk Sprenger erg fijn omdat het een zeer gerenommeerd, ervaren merk is dat zorgvuldig getest is. De paarden vinden het sensogan materiaal dat Sprenger in hun bitten gebruikt erg prettig en er is veel variatie voor alle verschillende paarden. Van jonge paarden tot Grand Prix-paarden, er is voor elk iets wat bij ze past.

© Manon Frishert Fotografie