Tips van LeMieux: Comfortabel trainen bij warm weer

,

Ga jij paardrijden met warm weer? Dan zweten jij en je paard vaak iets meer. Gelukkig kun je het jezelf en je paard comfortabeler maken met de Mesh producten van LeMieux! Deze voeren zweet actief af waardoor jullie minder last hebben van de warmte.

Carbon Mesh Air Zadeldek

Het speciale Carbon Mesh materiaal is uniek in zijn soort. Het bestaat uit meerdere lagen die zweet actief naar buiten afvoeren. Hierdoor blijft zweet niet op je paard liggen en krijgt hij het minder warm. Het zweet komt op de bovenlaag van het dekje te liggen waar het weer kan verdampen.

Het Carbon Mesh Air Zadeldek lijkt misschien wat dikker, maar is door de samenstelling van materiaal juist koeler dan andere sjabrakken. Dit komt mede door de open structuur waardoor er veel lucht door het zadeldek heen kan.

Het zadeldek is opgebouwd uit drie lagen:

  • Bamboo lining: super zacht en lichtgewicht. Voorkomt schuurplekken op het paard. Dit materiaal transporteert zweet snel naar buiten.
  • Blast foam: zorgt voor schokabsorptie.
  • 3D Carbon Mesh: dit materiaal bevat Nanofibers die actief zweet naar buiten afvoeren. Daardoor wordt hitte nog sneller afgevoerd.

Een ander voordeel aan dit materiaal is dat het enorm sterk is en lang mee gaat. Daarnaast heeft het een elegante look.

Luchtige beenbescherming

Voor sommige paarden is beenbescherming tijdens het rijden noodzakelijk omdat ze zichzelf aantikken of extra ondersteuning nodig hebben. Belangrijk is dat de bescherming luchtig is zodat de pezen van het paard niet te warm worden tijdens de training. Nieuw bij LeMieux zijn de Carbon Mesh Wrap Boots. Deze zijn gemaakt van een wat dunner Carbon Mesh materiaal met een stretch lining. Door deze combinatie biedt de boot de mogelijkheid tot veel luchtdoorstroom zodat de benen niet te warm worden. De beschermers zijn op de kogel lager uitgesneden en voorzien van één grote en één kleine strap. Hierdoor bieden ze de ondersteuning van een support boot, maar de bescherming van een brushing boot. Door deze combinatie zijn de beschermers ideaal voor je dagelijkse training, vooral bij warm weer.

Luchtige kleding

Voor jezelf wil je technische kleding die niet te warm is, goed meebeegt en veel zweet opneemt. Het Air-Tec UV Shirt van LeMieux is een perfecte toevoeging aan jouw garderobe. Het hele shirt voelt zacht aan en de stof neemt zweet goed op. Bijzonder zijn de mesh panelen aan de zijkant. Deze hebben een dubbele functie:

  • Het mesh laat lucht door en zorgt dat zweet gemakkelijk getransporteerd kan worden. Zo zweet je minder.
  • Het unieke Air-Tec materiaal in de panelen heeft een koelende functie. Als dit materiaal nat wordt, heeft het een koelend effect. Zodoende wordt dit shirt dus ook niet warm tijdens de training.

Het shirt is afgewerkt met een UV-beschermende coating zodat je ook niet verbrandt.

Tried & Tested

Onze  vlogger Demi van Nikkelen Kuijper testte onze mesh producten uit. In onderstaande video vertelt ze wat ze van de producten vindt én laat ze zien dat haar paard minder zweet bij het gebruik van het zadeldek en de beschermers.

Mis geen enkele tip en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.