Coming Soon: LeMieux Arika Rug Collection

Er komen steeds meer verschillende soorten dekens op de markt. Winterdekens, regendekens, staldekens, vliegendekens en ga zo maar door. Al deze dekens komen in verschillende soorten uitvoeringen, pasvormen en maten. Je kunt uren zoeken naar die ene perfecte deken die alles heeft. Hoe makkelijk zou het zijn als er één merk was met een dekencollectie die van alle gemakken zijn voorzien? Deze uitdaging heeft LeMieux op zich genomen en waargemaakt!

Wat maakt de Arika Rug Collection van LeMieux zo uniek?

LeMieux heeft een zeer lange periode van onderzoek en ontwikkeling naar dekens op zich genomen, met als resultaat de ‘’Arika Rug Collection’’. De dekenlijn is geproduceerd met een innovatief ontwerp en gepatenteerde functies. Zo zorgt het Pressure Relief System voor een vrije schouderligging, voorkomt het schuurplekken en geeft het samen met het gepatenteerd Skirt-Design de perfecte pasvorm. Dit in combinatie met de T-sluitingen maakt het een ontzettend sterk deken. Deze innovatieve eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat de Storm-Tek Rug een BETA Gold Innovation 2021 Award winnende deken is geworden!

Waterdichte onderzijde

De dekens uit de Arika Rug Collection zijn ontwikkeld met behulp van een revolutionair tweedelig gepatenteerd systeem. Door de breuk in de zoomlijn, is de onderzijde van de deken onafhankelijk van de rest en maakt dit een groter bewegingsbereik mogelijk voor het paard, terwijl het centrale paneel van de deken zorgt dat het deken niet gaat schuiven. De onderste delen van het deken zijn niet enkel aan de buitenkant waterdicht, maar ook aan de binnenzijde. Dit zorgt ervoor dat de binnenkant van jouw deken nooit meer nat wordt door opspattend water.

Sterkte tegenover dichtheid

Wat een vaak verkeerd voorkomend begrip is, is dat het denier de sterkte van de deken bepaalt. Denier is alleen een eenheid die de fijnheid van een garen aangeeft. Hoe hoger het denier getal, hoe dikker de gebruikte draad is. Je kan het vergelijken met een panty; hoe lager het denier hoe doorzichtiger of transpanter de panty is. Dit werkt hetzelfde bij de dekens voor onze paarden; het geeft de hoeveelheid geweven draden per oppervlakte aan. De staldekens van LeMieux bevatten zachte gewatteerde panelen die omhuld zijn door een duurzame 210 Denier Diamond ripstop. De Turnout dekens zijn nog solider, doordat deze zijn gemaakt van een 1200 Denier Diamond Ripstop en volledig waterdicht zijn.

Ultra sterke ripstop

Na uitgebreide research heeft LeMieux de ultieme Ripstop op de markt gebracht; The Diamond Ripstop. Ripstop houdt in op welke manier het materiaal is gebruikt en voor welk materiaal gekozen is. Er worden dus lapjes stof boven op elkaar gelegd, waardoor de deken niet doorscheurt. Het gekozen materiaal maakt daarbij de doorslag als het om de sterkte van de deken gaat. De dekens uit deze collectie zijn gemaakt van het speciale Oxford Weave Nylon. Dit materiaal maakt de deken slijtvast en zeer duurzaam.

Het innovatieve Diamond Ripstop van LeMieux maakt geen gebruik van de standaard vierkante patronen, maar van het vernieuwde ruitenpatroon, een echte ”Diamond” shape. Deze manier van patronen leggen voorkomt doorscheuren en in combinatie met het Oxford Weave Nylon zorgt het voor een lange levensduur van de deken. Het is niet het denier wat de sterkte bepaalt, maar de ripstop die het verschil maakt. De Diamond Ripstop is niet alleen erg sterk, maar ook vlek- en vuilafstotend, waardoor zowel de deken als het paard schoon blijven.

Een pasvorm om van te dromen

Doordat de dekens uit één stuk stof zijn gemaakt, bevat de binnenzijde van de dekens geen naden. Deze innovatieve eigenschap zorgt voor een optimale ligging van de deken en voorkomt ongewenste schuiven. Het naadloze design is gemaakt van het duurzame Oxford materiaal wat antibacterieel, antistatisch en zeer ademend is. De onafhankelijke onderrok zorgt voor een breuk in de zoomlijn die de spanning verlicht en een groter bewegingsbereik mogelijk maakt, terwijl het centrale paneel ervoor zorgt dat de deken zichzelf rechtzet en bescherming biedt

De revolutionaire voorsluiting, het Pressure Relief System van de Outdoor dekens hebben een druk verlagend effect. Dit schuine sluittingssysteem wat over de schouder loopt en zorgt voor een vrije schouderligging, heeft een speciaal, ontworpen sluiting aan de voorzijde. Dit unieke ontwerp zorgt voor een gelijkmatige verdeling en optimale balans van de deken, waardoor deze altijd op zijn plek blijft liggen en schuurplekken op de schouder en aan de borst verleden tijd zijn.

Uitvoeringen

De stal -en outdoordekens van LeMieux bevatten een Thermobonded Fill. Deze voering bevat  twee lagen stof aan zowel de binnen -als buitenzijde. Bij Thermobonded Fill is de vulling tussen deze twee stoffen door warmte (Thermobonded) aan de buitenzijde van de deken ‘vastgeplakt’ waardoor de vulling tijdens het wassen niet verschuift en op zijn plek blijft. Deze eigenschap zorgt voor een hoge duurzaamheid bij de stal -en outdoordekens van LeMieux.

Door het brede assortiment van de Arika Rug Collection is er voor ieder paard een geschikte deken. Naast de verschillende uitvoeringen zijn deze ook verkrijgbaar in meerdere gewichten. Het assortiment van de Arika Rug Collection bestaat uit de volgende soorten dekens:

Uitvoeringen
Gewicht Outdoordekens Staldekens Zomerdekens Onderdekens Uitrijdekens Staldeken-hals
0 gr √ Incl. 100 gr hals
100 gr √  Incl. 100 gr hals
200 gr √  Incl. 200 gr hals
350 gr √  Incl. 200 gr hals

Dekenmaten

Een passende deken ligt recht en schuift niet. Om de juiste dekenmaat te bepalen kan je een meetlint gebruiken. Je meet de afstand vanaf het midden van de borst tot aan de achterkant van de bil. In Europa gebruiken we de ondermaat (A) in cm’s om de dekenmaat aan te geven. Houd rekening met de conformatie van het paard wanneer je de maat bepaald van de deken.

 

Dekens die uitblinken in styling

De dekens beschikken over een naadloos design, zijn ademend en heerlijk warm. Om een nog betere bewegingsvrijheid te garanderen heeft LeMieux gebruik gemaakt van een eigen gepatenteerd design, het Skirt Design. De Double Lining in dit design zorgt voor een comfortabele fitting. De dekens zijn daardoor zeer innovatief en bieden veel draagcomfort voor vele paarden.

De dekens uit de Arika Rug Collection zijn revolutionaire dekens die staan voor duurzaamheid, perfecte pasvorm en allen met een luxueuze uitstraling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JRS is Equestrian Brand Expert van diverse hoogwaardige ruitersportmerken in de Benelux en Duitsland. De paardensport ontwikkelt snel en JRS wil deze veranderingen stimuleren. Ze fungeert daarom niet alleen als groothandel, maar ook als kenniscentrum. Voor meer informatie kijk je op ww.jrsport.nl