Het belang van een goede sport BH

,

Je bent klaar om te gaan rijden, je paard staat er super bij en ook zelf heb je je cap op en laarzen aan. Voor je paard heb je een goed passend zadel, een bit dat goed aansluit en comfortabele beenbescherming. Maar toch vergeet je vaak een belangrijk onderdeel: je sportbh!

 Misschien dat je het zelf niet gelijk verwacht, maar gekeken naar je borsten is paardrijden een extreme impact sport. Door je eigen beweging en die van je paard hebben je borsten heel wat te verduren. Goede ondersteuning van je sportbh is daarom erg belangrijk.

Waarom geen gewone bh?

De bh die je dagelijks draagt geeft ook ondersteuning, dus je zou zeggen dat je deze tijdens het paardrijden ook prima aan kan houden. Toch zitten er een aantal verschillen tussen een normale bustehouder en een sportlingerie. Bij het ontwerp van een normale bh wordt er vaak naar gekeken om de vorm van je borst zo goed mogelijk uit te laten komen. Daarnaast wordt er veel gekozen voor kant of opvulling. Deze materialen ondersteunen onvoldoende en worden snel warm wanneer je gaat sporten. Ben je op zoek naar een beha die je zowel tijdens je dagelijkse bezigheden als het sporten aan kan? Dan is Q-Linn net wat je zoekt! Door de vrouwelijke pasvorm en de mooie materialen zijn deze sportbeha’s net iets anders dan wat je gewend bent!

Ademend

In de paardensport is het vaak zo dat je tijdens het mesten van stallen dezelfde kleding aan houdt als wanneer je gaat rijden. In praktijk heb je je sportbh dus ook een stuk langer aan, dan alleen het uur sporten. Naast dat het materiaal dus goed ademend moet zijn, is er bij Q-Linn ook op gelet dat de bh de hele dag comfortabel zit. Het ademende mesh wordt gebruikt op de plekken waar je het snelst warm wordt, onder andere op het stuk tussen je borsten.

Flexibele beugelq-linn sportbh

Tijdens het sporten wil je de optimale bewegingsvrijheid behouden. Daarom is voor alle Q-Linn modellen gekozen voor een flexibele beugel. Heb je weleens gehad dat na een tijdje de beugel uit de stof gaat steken? Dat zal bij de flexibele beugel niet gebeuren. Deze beweegt mee, en gaat vanzelf weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. Daarnaast zit er een klein laagje gel omheen, zodat de beha extra comfortabel zit en niet schuurt!

Zit mijn sportbh goed?

Om te kijken of je Q-Linn sportbh goed past hebben we een aantal tips. Het middengedeelte van de bh, tussen de borsten, zit tegen je huid aan zonder dat er een tussenruimte ontstaat. Je voelt de flexibele beugel comfortabel tegen je ribben zitten en je borst vult de gehele cup. Prikt de draad in je oksel, dan is de cupmaat te groot. Belangrijk is dat de cup ook aan de bovenzijde gevuld is, en er geen ruimte blijft. In vergelijking met een normale bh kan je het gevoel hebben dat de sportbh een stuk hoger uit komt, dit is bedoeld voor extra ondersteuning.

De band aan de onderzijde van de beha zorgt voor veel steun, bijna 90% van het gewicht van je borst wordt door de onderband ondersteund. Je wilt daarom dat deze band horizontaal en evenwijdig aan je lichaam aansluit. Het zit aangesloten, maar mag niet knellen en bij aankoop is het optimaal als je nog één haakje verstelbaarheid over houdt. Door de elasticiteit van de stof kan hier soms wat speling op komen in het gebruik. Merk je dat de band aan de achterzijde omhoog kruipt? Dan zit deze te los of heb je een te grote omvangsmaat gekozen.

 

Mis geen enkele tip en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.