Thuis fit met deze trainingstips!

,

Ben jij net als de rest van Nederland ook thuis aan het werk? De frisse ochtendwind door je haren wanneer je vanaf je auto naar kantoor loopt is er momenteel even niet bij. Ook kun je na je werk niet even snel langs de sportschool en je complete zondag op stal doorbrengen zit er ook niet in. Als je thuis werkt, kun je echter ook in beweging blijven. Wij geven je enkele tips om zo fit mogelijk de dag door te komen!

Tip 1: Start na het ontbijt met een stevig rondje wandelen! De frisse lucht zal je meer energie geven om je werkdag te beginnen.

Tip 2: Work-Out tijdens de lunchpauze! Korte trainingen met hoge intensiteit leveren serieuze resultaten op. Let er tijdens het uitvoeren van deze oefeningen wel op dat er geen breekbare spullen in je nabije omgeving staan.

 • Squat jump
  Sta rechtop met je voeten op heupbreedte en houd je armen gebogen voor je lichaam. Buig je knieën en beweeg de heupen naar achteren alsof je gaat zitten. Spring vanuit deze positie explosief omhoog, waarbij je armen omlaag en naar achter zwaaien. Herhaal dit 15 keer.
 • Side lunge
  Sta rechtop met je voeten naast elkaar. Zet een grote stap naar rechts met je rechtervoet. Hierbij buig je door je rechterknie en blijft het linkerbeen recht. Stap weer krachtig terug naar de begin positie en herhaal dit 10 keer. Herhaal deze oefening ook 10 keer met links.
 • Burpee
  Sta rechtop met je voeten op heupbreedte. Zak door je knieën en plaats je handen op de grond voor je voeten. Spring met je voeten naar achteren tot de plank positie en doe een push up. Spring vanuit deze positie omhoog met je handen in de lucht en herhaal dit 8 keer.

Tip 3: Hoef je s ’avonds een keer niet naar stal dan zijn er nog genoeg oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen. Voor enkele oefeningen kan een matje fijn zijn, maar wanneer je deze niet hebt is een grote handdoek op de grond ook voldoende. Voor de afwisselingen geven wij 2 verschillende sets die je om de dag kunt wisselen.

Set 1:

 • Toe taps
  Sta rechtop met je benen op heupbreedte. Tik met je rechter voet, in een springende beweging, zo ver mogelijk naar voren op de grond en doe hetzelfde met je linker voet. Herhaal deze oefening 50 keer.
 • High Knees
  Sta rechtop met je benen op heupbreedte. Span je buikspieren aan en steek je armen voor je uit. Start met joggen op de plaats waarbij je je knieën zo hoog op tilt dat je je handen aantikt. Herhaal dit 50 keer.
 • Butt kickers
  Sta rechtop met je benen op heupbreedte. Span je buikspieren aan en ren op de plaats. Terwijl je dit doet til je je benen zo hoog op dat je met je voeten tegen je billen aan tikt. Herhaal dit 50 keer.
 • Side shuffle
  Sta rechtop met je armen langs je zij. Voer drie snelle zijwaartse sluitpassen uit naar rechts. Trek hierbij je knieën zo hoog mogelijk op en doe dan dezelfde oefening naar naar links. Herhaal dit 50 keer.

Set 2:

 • Jumping jacks
  Sta rechtop met je armen naast je lichaam. Spring nu met beide benen naar een brede positie waarbij je je armen tot boven je hoofd brengt. Herhaal deze oefening gedurende 60 seconden.
 • Planken
  Ga op je buik liggen en plaats je voeten 10 centimeter uit elkaar. Plaats je ellebogen onder je schouders en breng je heup omhoog. Houd je lichaam zo recht mogelijk gedurende 60 seconden in de lucht.
 • Crunch
  Ga op je rug liggen en houd je handen achter je hoofd. Plaats je voeten op de grond voor je met je knieën gebogen op 90 graden. Til nu je schouders van de grond en rol rustig weer terug. Herhaal deze oefening gedurende 60 seconden.
 • Push up
  Ga op je buik liggen met je handen op schouder breedte op de grond. Strek je armen waardoor je lichaam omhoog komt en zak rustig weer terug. Herhaal deze oefening gedurende 60 seconden.

Wij hopen natuurlijk net als de rest van Nederland dat de huidige crisis zo snel mogelijk over is maar in de tussentijd be safe, stay healthy!

JRS is Equestrian Brand Expert van diverse hoogwaardige ruitersportmerken in de Benelux. De paardensport ontwikkelt snel en JRS wil deze veranderingen stimuleren. Ze fungeert daarom niet alleen als groothandel, maar ook als kenniscentrum. Voor meer informatie kijk je op www.jrsport.nl