No Hoof, No horse

,

‘No hoof, no horse’, zo luidt de lopende campagne van Cavalor. Voor jou als ruiter is het belangrijk om je paard er zo goed mogelijk voor te hebben staan. Goede hoefverzorging kan daarbij niet ontbreken. Iedereen heeft weleens te maken gehad met hoefproblemen, maar we kijken graag met je naar de mogelijkheden om deze problemen te voorkomen.

 

Hoe werkt de hoef?

De kwaliteit, sterkte, vorm en stand van de paardenhoef is voor een groot deel genetisch bepaald. De groei van de hoeven is continu met een gemiddelde van een centimeter oer maand. Dit is vrij traag en juist daarom is het essentieel om hier voldoende aandacht aan te besteden. De hoef bestaat grotendeels uit het eiwit keratine. Essentiële aminozuren vormen dit eiwit, wat inhoudt dat ze vanuit voeding binnen moeten worden gehaald.

 

Daarnaast zijn vitaminen en mineralen belangrijk. Zo houdt biotine de hoef soepel en beschermt koper de hoefwand. Tot slot heb je vetzuren die de hoefhoorn beschermen tegen schimmels en bacteriën.

 

Hoefmanagement

Er zijn verschillende externe factoren die invloed hebben op de gezondheid van de hoeven. Deze factoren zijn met een aantal simpele stappen al te beïnvloeden.

 

  1. Voeding: kies een krachtvoer dat de benodigde bouwstoffen bevat. De Cavalor voeders bevatten alle nodige vitamines, mineralen en aminozuren om de hoefgroei en gezondheid van de hoef te ondersteunen. Een gezond paard heeft dus aan alle Cavalor voeders voldoende om een goede hoefkwaliteit te behouden. Krijgt een paard weinig krachtvoer, denk dan aan supplementen om bij te voeren.
  2. Hoefsmid: goed beslag of bekappen voorkomt dat de hoeven gaan splijten of brokkelen.
  3. Beweging: voldoende bewegen stimuleert de bloedsomloop in het hoefmechanisme.
  4. Gewichtsmanagement: een gezond gewicht van je paard zorgt ervoor dat de hoeven niet overbelast worden.
  5. Stalhygiëne: te veel ammoniak in de bedding maakt het hoornweefsel van de hoef zachter en daardoor minder sterk.

 

Extra verzorging

Mocht er ondanks bovenstaande tips toch een hoefprobleem ontstaan, dan kunnen supplementen voor verbetering zorgen. Essentieel is dat er niet alleen één ingrediënt gevoerd wordt. De veelzijdige mix van Cavalor Hoof Aid Special zorgt voor een optimale vochtbalans. Dit stimuleert de hoefgroei en werkt aan de verbetering van de kwaliteit van de hoef.  Cavalor Hoof Aid Special raden we aan bij brokkelende hoeven, losse wanden en slechte hoornkwaliteit.

 

Bij rotstraal of na beslag kun je gebruik maken van Cavalor Dry Feet. Deze spray maakt de hoef minder leefbaar voor necrotiserende bacteriën. Door de hoeven hard en droog te maken, kan zuurstof de straal terug bereiken. Bij een hoefzweer, te kort beslag of een kneuzing door training op een harde ondergrond is Cavalor SoleMate ideaal. Deze pasta smeer je in de groeven en op de zool en werkt al na 3 tot 4 uur. Het functioneert als een kussen, maar verzacht ook de pijn.

 

Essentiële olie

De essentiële oliën van Cavolor PodoGuard dringen diep de hoef binnen. Zo verzekeren ze optimale hoefverzorging. Droge hoeven belemmeren de flexibiliteit van de hoef, wat kan resulteren in brokkelhoeven. Naast dat de olie dit tegen gaat werkt het aan de andere kant ook als antibacterieel laagje dat micro-organismen buiten houdt.

 

Een jaar lang gratis hoefsmid

Op alle Cavalor supplementen zit nu een actiesticker. Koop een product, kras de code en kijk op www.cavalorgames.comom te zien of je gewonnen hebt. De hoofdprijs is ‘een jaar lang gratis hoefsmid’!

 

Wil je meer weten over de hoefproducten van Cavalor of een product aanschaffen, klik dan hier voor onze dealerlijst.