Detox je paard voor een frisse start

,
Cavalor seizoen detox

Een detox is een goede manier om de lever en nieren van je paard te reinigen. Door jouw paard twee keer per jaar zo’n kuur te geven, zorg je voor een fit en gezond paard, het hele jaar door. In deze blog vertellen we je alles over de detox voor je paard.

Seizoenswissel

Het najaar of voorjaar is het perfecte moment om jouw paard te detoxen. Hij gaat verharen en zijn rantsoen verandert. Daarnaast loopt het (wedstrijd)seizoen op z’n eind. Dit alles heeft veel invloed op zijn organen. Een goede ondersteuning is in deze periode essentieel.

Tijdens een training of wedstrijd produceert je paard veel afvalstoffen die zich ophopen. Ook het gebruik van medicijnen draagt hier aan bij. Daarnaast zorgt een verandering van rantsoen ervoor dat de spijsvertering zich moet aanpassen. Een detox verbetert het metabolisme van je paard. Daardoor worden afvalstoffen afgevoerd en organen gereinigd.

Detox je paard detox paard cavalor

We raden aan om je paard twee keer per jaar een detox kuur te geven. Dit kun je doen met de Cavalor Hepato Liq. Deze is speciaal ontworpen voor de lever en vervult meer dan honderd taken. De kruiden die erin zitten, stimuleren de werking van de lever. De overige ingrediënten hebben een zuiverende werking. Voer Hepato Liq eenmalig 25 dagen om je paard een frisse start van het nieuwe seizoen te geven.

Ga jij beginnen m het voeren van een nieuw supplement? Ook dan is het aan te raden je paard eerst te detoxen. Hierdoor zijn de organen schoon waardoor het nieuwe supplement beter opgenomen kan worden en het resultaat beter is.

Darmen

Een goed dieet is belangrijk voor jouw paard. Dit geldt natuurlijk gedurende het hele jaar, maar tijdens een detox periode is het goed om extra kritisch te kijken naar wat je voert. Het beste kies je in deze periode ook voor hooi en voer met een hoge concentratie aan vezels. Hierdoor komen de darmen optimaal tot rust en kunnen ze zichzelf herstellen.

Om de darmen extra te ondersteunen, kun je Cavalor Vitaflora voeren. Dit supplement bevat pre- en probiotica die zorgen dat de micro-organismen in de dikke darm extra goed kunnen verteren. Je ziet dit onder andere terug in de vacht van je paard. Deze gaat glanzen als de darmflora de juiste pH-balans heeft.

Oliecavalor paard detox oilmega

Heeft jouw paard moeite om door zijn vacht heen te komen? Of merk je dat zijn weerstand, energieniveau en uithoudingsvermogen minder zijn? Gebruik dan Cavalor OilMega. Deze olie heeft een unieke samenstelling waardoor hij op veel verschillende niveaus werkt.

OilMega bevat het gepatendeerde NAB. Dit staat voor Natural Anti Biotics: natuurlijke antibiotica. Deze doden actief schadelijke pathogene bacteriën en bevorderen de vertering in de darmen. Hierdoor draagt NAB bij aan een gezonde darmflora.

Daarnaast bevat de olie verschillende vetzuren. Vetzuren hebben elk hun eigen effect, maar door de unieke samenstelling van OilMega, worden de effecten versterkt. De aanwezige Omega 3 werkt tegen spierverzuring en ontstekingen en bevordert de kwaliteit van gewrichten. Omega 6 versterkt het immuunsysteem. De combinatie met Omega 9 zorgt ook voor ondersteuning van de hormoonhuishouding, het cardiovasculair systeem en de hersenfunctie van jouw paard! Door deze unieke samenstelling draagt de olie bij aan de algehele weerstand van je paard.

 

TIP! Heeft jouw paard een detox periode? Zorg dat je paard wel in beweging blijft maar niet te intensief! Verlaag de intensiteit van de training of vervang ‘m door een ontspannen buitenrit. Op die manier komt je paard ook mentaal tot rust.

 

Mis geen enkele tip en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.