Cavalor introduceert: Hulp bij gevoelige hoeven!

,

Loopt jouw paard soms op eieren omdat hij gevoelige hoeven heeft? Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals het veelvuldig lopen over een harde ondergrond, een dunne hoefzool of bijvoorbeeld hoefbevangenheid. Om jou te helpen gevoelige paardenhoeven te behandelen introduceert Cavalor twee nieuwe producten: Cavalor PodoSens én Cavalor LaminAid.

Cavalor PodoSens

Cavalor PodoSens is een therapeutische hoefolie die gebruikt wordt bij paarden met gevoelige hoeven of hoefproblemen. De unieke combinatie van essentiële oliën, waaronder kruidnagel, berk, lavendel en eucalyptus zorgt niet alleen voor vermindering van de gevoeligheid maar verbetert ook de doorbloeding in de hoef. Hierdoor wordt de aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen verbeterd waardoor de werking van het hoefmechanisme wordt ondersteund. Je hoeft de olie alleen aan te brengen op de kroonrand en zool voor een directe verlichting.

Cavalor LaminAid

Heeft jouw paard last van metabole problemen met gevoelige hoeven als resultaat, zoals hoefbevangenheid? Dan is de nieuwe LaminAid een geschikt supplement voor jou. Het ondersteunt de gevoelige darmflora en brengt het metabolisme weer in balans. Daarnaast heeft het product effect op het lymfatisch systeem waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd zodat er meer doorbloeding komt in de paardenhoef. Hierdoor komen er meer voedingsstoffen in de hoef en worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

De verschillende essentiële oliën in Cavalor LaminAid zijn veelvuldig getest om zo de beste samenstelling te maken. Hierdoor worden niet alleen de symptomen aangepakt, maar ook de achterliggende oorzaak. Door de verschillende ingrediënten die samenwerken heeft het product een meervoudige werking:
 Ondersteunt de bloedcirculatie.
 Ondersteunt het metabolisme: heeft een positief effect op de werking van het vet- en insulinemetabolisme.
 Ondersteunt de vertering: gaat de groei van ongewenste darmbacteriën tegen en bevordert gezonde fermentatie.
 Ontstekingsremmend: bevat ontstekingsremmende bestandsdelen die ontstekingsmediatoren belemmeren.

Cavalor LaminAid is snel en effectief bij paarden met metabole problemen. Voor een optimaal effect bij paarden die hoefbevangen zijn, raden we aan naast het supplement de hoef ook van buitenaf te ondersteunen met de nieuwe Cavalor PodoSens.

Twijfel je over de oorzaak van de gevoelige hoeven van je paard? Overleg dan altijd met jouw dierenarts of hoefsmid!

Mis geen enkele tip en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.