Paarden EHBO: Help, mijn paard heeft een wond

,

Met een paard ontkom je er niet aan dat hij een keer een wondje heeft. Gelukkig is dit niet direct reden tot paniek. Met de handige Skin Care producten van Cavalor kun je de wond goed behandelen en zorgen voor een spoedig herstel!

Hoe en of je een wond zelf moet verzorgen, hangt natuurlijk af van de aard van de wond. Oppervlakkige verwondingen die niet gehecht hoeven te worden kun je vaak zelf behandelen. Raadpleeg bij twijfel of grote wonden altijd je dierenarts!

Ontsmetten

Een belangrijke eerste stap is het ontsmetten van de wond. Hiervoor zijn vele producten op de markt, maar pas hier wel mee op. Bij overmatig gebruik van deze producten droogt de paardenhuid uit waardoor de genezing vertraagt. Om dit te voorkomen zijn alle Cavalor Skin Care producten pH-neutraal voor de paardenhuid. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit en elasticiteit van de huid behouden wordt zodat de wond beter kan genezen.

Cavalor Skin Care Derma Wash

De Cavalor Derma Wash is een shampoo om kleine wondjes te ontsmetten. Derma Wash werkt op basis van Chloorhexidine wat de groei van bacteriën en schimmels remt. Doe een klein beetje shampoo in een emmer water en maak hiermee de wond schoon. Je kunt je paard ook preventief wassen met de shampoo of hem gebruiken voor paarden die nieuw zijn op stal.

Naast het feit dat Derma Wash de paardenhuid ontsmet en beschermt, heeft deze shampoo nog vele andere toepassingen:

  • Bevat glycerine om de huid te hydrateren en de kwaliteit te verbeteren.
  • Houdt schimmels & bacteriën onder controle.
  • Helpt bij doffe of schilferige vacht
  • Desinfecteert ook je tuig en borstels
  • Helpt de huid herstellen na het scheren
  • Kan in de wasmachine om dekens en dekjes te desinfecteren
  • Ook geschikt om kokers van ruinen en hengsten te reinigen

Naverzorging

Als de wond goed schoon is, moet je hem naverzorgen om genezing te stimuleren. Dit kun je onder andere doen met de innovatieve Cavalor Derma Spray. Deze is gemaakt op basis van pre- en pro-biotica. Probiotica zijn de goede bacteriën die zorgen voor een gezonde huid. Prebiotica is hun voedsel. Deze spray stimuleert de aanmaak van goede bacteriën waardoor slechte bacteriën geen kans krijgen om te vermenigvuldigen. Hierdoor kan de wond sneller genezen. Zeker bij grotere wonden en wonden die nog open zijn, is het gebruik van Derma Spray sterk aan te raden.

Cavalor Skin Care Derma WashEen schone wond kun je ook insmeren met speciale wondzalf. De Cavalor Lurax Cream bevat nutriënten die zorgen voor de regeneratie van nieuwe cellen zodat de wond sneller geneest en haren terug groeien in de originele kleur. Daarnaast heeft de zalf een verkoelend en kalmerend effect. Hierdoor is het ook uitermate geschikt voor zonnebrand, jeuk of beschadigde mondhoeken. Je kunt de Lurax Cream ook op open wonden aanbrengen en je kunt hem combineren met de Derma Spray.

Mok

Een veel voorkomende aandoening aan de benen is mok. Hoewel deze infectie niet veel meer is dan een ontsteking van de huid, kan het zeer hardnekkig zijn. Daarom is het belangrijk mok snel en juist te behandelen. Het beste was je de plekken eerst met Derma Wash om de huid te ontsmetten. Als het been droog is, behandel je de mok met Cavalor MudDoc. De antiseptische eigenschappen van de zelf zorgen dat de kootholte onaangenaam wordt voor bacteriën en heeft een 3-voudige werking:

  • Wond helende en verzachtende eigenschappen
  • Verbetert de elasticiteit van de huid
  • Stimuleert de bloedcirculatie

Weten hoe je de Skin Care producten van Cavalor precies toepast? Vlogger Demi van Nikkelen Kuijper legt het je uit!

 

Mis geen enkele tip en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.