5x tips voor jouw paard bij warm weer

,

Tijdens de langdurige hitte de komende dagen, is het belangrijk jouw paard goed in de gaten te houden. Zowel een goede hydratatie als verzorging helpen je paard de hittegolf door. Wij geven je graag enkele tips hoe je dit kan doen.

Water & Elektrolyten

Zorg dat jouw paard altijd de beschikking heeft over vers water. Een paard drinkt op een dag gemiddeld 30 tot 35 liter water. Als het zo warm is, kan dit oplopen tot wel 50 liter water!

elektrolyten cavalor

Bij deze hoge temperaturen zweet jouw paard extra veel. Daarbij verliest hij belangrijke bouwstoffen: elektrolyten. Dit is een verzamelnaam voor natrium, kalium, chloor, calcium én magnesium. Samen zorgen zij onder andere voor de juiste vochtbalans, de afvoer van afvalstoffen en een goede spierfunctie. Een tekort aan elektrolyten kun je gemakkelijk aanvullen met supplementen zoals de Cavalor Electroliq Balance of Electrolyte Balance. Of je kiest voor de vloeibare versie of de poeder, is vooral afhankelijk van jouw eigen wensen.

Luchtige dekjes

Wil jij jouw paard toch trainen? Vermijdt dan de warmste momenten. Tevens kun je het je paard comfortabeler maken met de Carbon Mesh Air Zadeldekken van LeMieux. Door de open structuur van deze sjabrakken kan lucht er gemakkelijk doorheen zodat jouw paard minder warm wordt onder het zadel en dus minder gaat zweten. Het unieke Carbon Mesh materiaal bestaat uit 3 lagen:

  • Bamboo Lining: super zacht om schuurplekken te voorkomen. Tevens transporteert dit materiaal zweet snel van het paard af.
  • Blast foam: voor schokabsorptie
  • 3D Carbon Mesh: bevat Nanofibers die actief zweet naar buiten afvoeren. Daardoor wordt hitte nog sneller afgevoerd.

Vliegen

Hoewel je misschien zou denken dat ook de vliegen neervallen met hoge temperaturen, komen ze juist in overvloed! Zeker als jouw paard een beetje zweet, wordt hij nog aantrekkelijker voor beestjes.

Zitten de vliegen bij jouw paard vooral rond zijn ogen? Gebruik dan het Armour Shield Pro Vliegenmasker van LeMieux! Dit vliegenmasker heeft een mesh voor de ogen met een UV-wering van 75%. De zachte bamboo lining met elastiek in de randen zorgt voor een perfecte aansluiting en voorkomt schuurplekken.  In onze blog lees je alle ins en outs van dit handige masker en de proscent vliegenverschillende varianten!

Heeft jouw paard over zijn hele lichaam last van vliegen? Weer ze met de Cavalor ProScent! Deze natuurlijke spray neutraliseert de geur van jouw paard zodat hij minder aantrekkelijk wordt voor vliegen. Deze spray heeft een frisse citronella geur. Daarnaast bevat het Lavendel en Tea Tree wat de gezondheid van de huid bevordert. Deze spray zorgt dus niet alleen voor minder overlast van vliegen, maar houdt ook de huid gezond!

Cooling Sheet

Nieuw bij LeMieux is de Air-Tec Sheet. Perfect voor de hete dagen. Deze mesh deken is voorzien van special Air-Tec strips. Dit unieke materiaal gebruikt vocht om te koelen. Het zweet van jouw paard zorgt dus dat deze deken een koelend effect heeft! Daarnaast zorgt de mesh ervoor dat de deken luchtig en lichtgewicht is. De Air-Tec Sheet kun je gebruiken als cooling sheet na je training of als vliegendeken op de wei om je paard koel te houden.

Cool Care

Cavalor Cool Sens is de ideale welnessbehandeling voor jouw paard na een training of als het gewoon heel warm is. Dit product verlengt het koelende effect van water. Cool Sens bevat essentiële oliën zoals menthol en eucalyptus die een koelend en verzachtend effect hebben.

Voeg Cool Sens toe aan een emmer koud water en masseer er de huid van je paard mee in. Je hoeft je paard hierna niet meer af te spuiten. Trek wel je paard even droog met het zweetmes zodat hij niet meer druipt.

Heb jij nog goede tips om het je paard comfortabel te maken als het heet is?  

 

Mis geen enkele tip en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.