Voorkom irritatie door beestjes met deze tips van Cavalor!

,

Het is lente en veel paarden mogen weer de wei op om te genieten van de buitenlucht en het gras. Dit lekkere weer betekent echter ook meer beestjes. Sommige paarden zijn hier helaas gevoelig voor. Dit uit zich in irritaties, jeuk en soms zelfs zomereczeem. Cavalor helpt jouw paard zich te weren tegen deze onaangename bezoekers en draagt bij aan het welzijn van je paard.


Geur

Vliegen, muggen en andere insecten komen af op de geur van je paard. Als hij zweet, wordt zijn geur nog aantrekkelijker. Voordat je het weet, zit er een zwerm beesten rond jouw paard. Om irritatie tegen te gaan, ontwikkelde Cavalor de ProScent. De parfum van dit nieuwe product neutraliseert de geur van jouw paard zodat hij minder aantrekkelijk is voor vliegen. Je kunt de spray gebruiken als je gaat rijden, maar ook als je paard in de wei of op stal staat.

Cavalor ProScent is een spray gemaakt op natuurlijke basis. Het is een blend van essentiële oliën die de natuurlijke lichaamsgeur van jouw paard neutraliseren:

  • Lemon Eucalyptus: zorgt voor een sterke geur die insecten onaangenaam vinden. Dit ingrediënt wordt ook gebruikt als natuurlijk Smokeyalternatief voor DEET.
  • Lavendel: heeft een verzachtend effect op de huid
  • Tea Tree: heeft insectwerende eigenschappen en houdt de vacht gezond.

Door deze unieke combinatie zorgt ProScent niet alleen voor het neutraliseren van de lichaamsgeur van je paard, maar helpt het ook bij huidinfecties en houdt de vacht gezond.

Jeuk

Gevoelige paarden kunnen enorm veel jeuk krijgen van beestjes. Dit kan zo erg zijn dat ze gaan schuren: zomereczeem. De veroorzakers hiervan zijn kleine muggen, de zogenoemde knutten. Ze bijten en laten daarbij speeksel met eiwitten achter. Bij paarden die hier overgevoelig voor zijn, ontstaat (extreme) jeuk. Vaak bijten de knutten rond de manen en staart waardoor de aandoening ook bekend staat als Staart- en maneneczeem (SME). De knutten, ook wel Culicoïdes Robertii genoemd, zijn vooral actief tijdens zonsopgang en -ondergang, maar kunnen gedurende de hele dag voor problemen zorgen.

Heeft jouw paard last van zomereczeem? Je paard tijdens opgang- en ondergang op stal zetten is altijd aan te raden. De knutten komen echter ook op stal voor. Daarom is een goede verzorging ook belangrijk. Niet alleen als hij al schuurt, maar ook preventief. Speciaal hiervoor ontwikkelde Cavalor SwItch. Dit product verlicht direct de jeuk en geneest wondjes door het schuren. De unieke samenstelling heeft verschillende effecten:

  • Houdt boosdoeners op afstand; het ingrediënt Benzylbenzoaat staat bekend om zijn insectwerende eigenschappen.
  • Verzacht snel de jeuk.
  • Geneest en hydrateert wonden; de hydraterende en voedende ingrediënten bevorderen het genezingsproces.

Je kunt de Cavalor SwItch dus gebruiken als jouw paard al jeuk en wondjes heeft (spray 1 a 2 keer per dag) maar ook ter preventie (spray 2 a 3 keer per week).  Zo help jij je paard jeukvrij de zomer door.

Cavalor ProScent vliegen jeuk        Cavalor Switch zomereczeem jeuk


Mis geen enkele tip en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.