Wellness voor je paard: wassen met paardenshampoo

,

Om je paard schoon te krijgen, was je hem. Maar wist je dat je met de juiste shampoo deze wasbeurt tot een wellness behandeling voor je paard kunt maken? De verzorgende Coat Care producten van Cavalor zorgen niet alleen voor een schoon paard. Ze zorgen ook voor een gezonde en glanzende vacht! In deze blog vertellen we je meer.

 

pH-Graad

Zowel jouw eigen huid als die van je paard worden beschermd door een zuurlaagje. Deze heeft een belangrijke, beschermende werking. Het voorkomt de groei van slechte bacteriën en zorgt dat de huid bij beschadiging sneller herstelt. Daarom is het belangrijk dat je deze zuurgraad, ook wel pH-waarde genoemd, in stand houdt.

De optimale pH-waarde van een paard ligt tussen de 7,0 en 7,4. Voor mensen is dit tussen de 4,0 en 5,5. Een stuk lager dus. Als je je paard wast met shampoo voor mensen, tast dat zijn natuurlijke zuurgraad aan en droogt de huid uit. Producten met een hogere pH-waarde, zoals bleekmiddelen, middelen tasten de essentiële oliën aan die zorgen voor bescherming. Hierdoor wordt de huid vatbaarder voor infecties.

Houd er rekening mee dat als je paard gaat zweten of een vette vacht heeft, hij meer talg produceert waardoor de huid zuurder wordt. Na een intensieve training is het dus belangrijk het zweet van je paard af te halen. Dit kun je gewoon doen met water, want dat heeft een pH-waarde van 7.

Paardenshampoo

Om de paardenhuid gezond te houden, was je jouw paard dus het beste met een speciale paardenshampoo. Cavalor EquiWash is ee pH-neutrale shampoo verrijkt met Provitamine B5 en glycerine. De Provitamine B5 dringt door tot de haarwortel en helpt de vochtbalans van de vacht te verbeteren. Gehydrateert haar is dikker en elastischer waardoor het minder makkelijk breekt. De glycerine functioneert als conditioner en geeft kracht, volume en een gezonde glans. Voor het beste resultaat gebruik je de shampoo met (lauw)warm water.

Heb jij een licht gekleurd paard? Of een paard met witte aftekeningen? Dan heb je soms extra hulp nodig. Een bekende shampoo hiervoor is de zilvershampoo. Deze heeft een paarse kleur, maar dat is vaak niet meer dan een visueel effect. Het gekleurde pigment vervaagt de vlek, maar verwijdert hem niet. Cavalor Bianco Wash is een krachtige vlekverwijderaar speciaal voor paarden. De shampoo is zeer geconcentreerd waardoor je er niet veel van nodig hebt. Door de verschillende plantaardige extracten worden hardnekkige vlekken van de huid gelift zonder de huid te irriteren. Belangrijk is wel om deze altijd te gebruiken met (lauw)warm water. Anders worden de werkzame ingrediënten niet geactiveerd.

Shine Bright

Als finishing touch wil je dat jouw paard straalt. Om hem zo lang mogelijk schoon te houden, spray je na een wasbeurt je natte paard in met Cavalor Star Shine. Deze anti-klit en glansspray bevat hoogwaardige siliconen die ontklitten én stof- en vuilafstotende eigenschappen hebben. De siliconen omhullen elke haar zodat een beschermlaagje ontstaat. Dit voorkomt ook dat haren breken als je ze kamt. Tip: gebruik Star Shine ook als droogshampoo om vlekken te verwijderen. Spray op de vlek, enkele minuten laten inwerken en met een droge doek nawrijven voor optimaal resultaat.

Ben jij benieuwd naar ons volledige Cavalor assortiment? Check dan onze online catalogus.
Mis geen enkele tip en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.