Pak hoefproblemen van je paard aan met deze tips

De hoeven van je paarden zijn enorm belangrijk! Zonder goede hoeven kan je paard zich niet voortbewegen. Bewegen is voor jouw paard echter essentieel om gezond te blijven. Loop jij tegen een hoefprobleem aan? Cavalor helpt je graag om hoefproblemen van je paard aan te pakken!

Het hoefgewricht is een belangrijk onderdeel van het bewegingsstelsel van je paard. Een goed management verkleint de kans op hoefproblemen. Denk hierbij aan een passend voerschema, een schone stal en een gezond gewicht. Daarnaast is het ook belangrijk om de hoefsmid tijdig langs te laten komen om jouw paard te bekappen.

Voeding

De paardenhoef groeit per maand ongeveer 1 centimeter. Met een evenwichtige voeding zorg je dat de kwaliteit van de hoefgroei goed is. Er zijn veel verschillende voedingsstoffen belangrijk voor de hoef zoals: eiwitten, energie, vitamines, mineralen, aminozuren en sporenelementen. Als jouw voer de juiste hoeveelheden hiervan bevat, hoef je vaak niets te doen aan de hoef naast een goed management. Het kan echter zijn dat jouw paard toch een te kort heeft aan een voedingsstof of dat er iets anders speelt. Hierdoor kunnen er verschillende problemen ontstaan.

Brokkelhoevencavalor hoefproblemen brokkelhoeven

Een paard dat last heeft van brokkelhoeven, heeft problemen met de hoefelasticiteit. Vaak associëren mensen brokkelhoeven met droge hoeven. Dit komt omdat het probleem ontstaat door een onjuiste vochtbalans. Daarnaast missen hoeven die brokkelen de voedingsstof keratine. Dit maakt je paard door middel van synthese van Zink aan. Daarom is het belangrijk dat hij deze voldoende in zijn voeding krijgt. Ook biotine is een belangrijke voedingsstof die er voor zorgt dat de hoefwand flexibel is en niet gaat scheuren.

Heeft jouw paard heel veel last van brokkelhoeven? Dan is het aan te raden om hem een kuur Cavalor Hoof Aid Special. Dit is een compleet supplement met alle ingrediënten die nodig zijn voor gezonde hoeven. Het bevat extra aminozuren en vitamines om de hoefkwaliteit te verbeteren en de hoefgroei te stimuleren. Het kan zijn dat je twee emmers Hoof Aid Special moet voeren voor een optimaal resultaat. De duur dat je het supplement dan voert, loopt gelijk aan de groeicyclus van de hoef.

Na een kuur Hoof Aid Special kun je overstappen op Cavalor Hoof Aid. Ook als jouw paard lastige hoeven heeft, maar geen directe problemen, kun je dit supplement gebruiken ter ondersteuning. Het bevat onder andere vitamine D3 wat een belangrijke rol speelt in het metabolisme. Daarnaast zorgt de Zink voor de synthese van keratine waardoor de hoef sterk en elastisch wordt.

Vochtbalanscavalor podoguard hoefolie

Om problemen te voorkomen is het tevens belangrijk dat de vochtbalans in de hoeven in orde is. Zeker in extreem droge of natte periodes kan de paardenhoef hier hulp bij gebruiken in de vorm van Cavalor PodoGuard. Deze hoefolie bevat een uniek mengsel van voedende en essentiële oliën die tot diep in de hoef doordringen en een optimale vochtbalans creëren. Hierdoor kan de hoef beter groeien en wordt de kwaliteit verbeterd. Daarnaast zorgt PodoGuard voor een antibacterieel laagje dat micro-organismen buiten houdt. Doordat de olie ervoor zorgt dat de hoeven gehydrateerd zijn zonder dat er te veel vocht binnen kan dringen, kun je het product het hele jaar door gebruiken.

Gevoelige hoeven

Loopt jouw paard af en toe op eieren? Dit kan komen doordat hij gevoelige hoeven heeft. De oorzaak hiervan kan zeer uiteenlopend zijn. Sommige paarden hebben een dunne zool waardoor ze gevoelig lopen als ze bijvoorbeeld naar de smid zijn geweest of als ze langere tijd op een harde ondergrond hebben gelopen. Als er een steentje of ontsteking in de hoef zit, gaat lopen ook moeizamer. Een andere veelvoorkomende oorzaak van gevoelige hoeven is hoefbevangenheid. In dit geval is er een probleem in het metabole systeem van het paard.

Om snel verlichting van pijn te bieden, ontwikkelde Cavalor de Cavalor PodoSens. Deze therapeutische hoefolie heeft een gunstig effect op de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. De unieke combinatie van essentiële oliën, waaronder kruidnagel, berk, lavendel en eucalyptus, zorgt ook voor een verbetering van het hoefmechanisme en draagt bij aan meer elasticiteit in de hoef.

Rotstraal

Rotstraal is een veel voorkomend probleem dat vaak veroorzaakt wordt door een natte of vieze ondergrond. Je herkent het vaak aan een zachte straal die stinkt. Belangrijk om rotstraal te voorkomen is een schone, droge ondergrond en het regelmatig uitkrabben van de hoeven. Heeft jouw paard toch rotstraal of merk je dat de hoefzool zachter wordt? Gebruik dan Cavalor Dry Feet Natural. Deze natuurlijk spray is gebaseerd op de pre- en probiotica van de zool en straal van de paardenhoef. Het  verdringt actief schadelijke bacteriën om zo aandoeningen aan de hoefzool aan te pakken. De spray maakt de hoeven hard en droog zodat bacteriën zich niet kunnen hechten. Uiteraard kun je de Dry Feet ook gebruiken uit voorzorg om de gezondheid van de hoef in stand te houden!

Heeft jouw paard last van zijn hoeven maar weet je niet precies wat het is? Raadpleeg dan altijd jouw dierenarts of hoefsmid!

Mis geen enkele tip en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.